Protokoll Ruffklubbens årsmöte 2002-01-19

Inledning

Lars hälsade alla välkomna och då särskilt de nya medlemmarna Christer J och Mats. Han konstaterade att mötet var välbesökt, hela 13 medlemmar har slutit upp. En hel del av de närvarande var lite slokörade eftersom det hade gått lite tungt med tippandet. Men när väl maten kom på bordet så blev stämningen på topp. Lars-Erik började med att äta på min pizza. Bussigt värre. Men det skulle bli värre, för undertecknad alltså.

Efter bara någon minuts möte visade ljudmätarens display i taket på hög ljudnivå. Jag tror det var Billys fel när han skulle göra sin stämma hörd.

Krister E konstaterade att Mats inte hade bastat….

Sedan blev det någon kupp, för helt plötsligt hade undertecknad blivit utsedd till sekreterare, detta trots att jag varken hade glasögon eller penna med mig. Av någon konstig anledning dök prylarna upp som en oljad blixt. Hoppas att denna hjälpsamhet smittar av sig på andra områden. ( j-la RÖA som såg till att pysa strax före mötet)

Efter denna tumultartade inledning blev det inte bättre, puh. Några ville hylla förra årets sekreterare för ett lysande protokoll. Något som undertecknad håller med om, varför kunde han inte ha stannat kvar…

§ 1 Årsberättelse 2001.

Lars började med att säga att under punkt ett skulle vi göra en snabb återblick av det förra året. Jo jo, sekreterarens anmärkning. Lars hade knappt börjat när han blev avbruten av Frolla som konstaterade att arbetsbetinget för 2001 om hundra timmar inte hade uppfyllts. P g a att vi inte hade uppfyllt avtalet hade vi drabbats av ränta. Så därför skulle vi under 2002 förutom 100 timmar också göra 40 timmar extra. Man har ju hört talas om saltgruvorna…… Sedan följde en lång debatt om oklar ordergivning vid byggandet av tee och taskigt överlämnade i Volvo Cup.

Men veckospelet hade fungerat bra med hyfsad uppslutning på torsdagarna, konstaterade någon. Midsommargolfen innebar back too the rooth menade någon annan. 8 – 9 stycken hade haft möjlighet att delta i tävlingen som hade haft shot gun start.

Sedan stod Lars-Erik också för två uppskattade strandhugg, ett till ö-vik och ett till skelet. Röster höjdes att vi skulle verka för det år 2002 också. Det skulle ske via en blänkare på nätet.

Eagelcup avgjordes med säsongens suverän, Frolla, som segrare. En spontan applåd togs upp.

Veckospelet avslutades med skinsgame. Det var sju som startade, men två Ola och Lars, tog hand om degen.

Lars sammanfattade förra årets säsong med att säga att "sammanfattningsvis fungerade det j-ligt bra". Strandhuggen var grädde på moset.. Sedan ville Frolla avrunda denna korta punkt med att berätta om när han slog upp en boll i ett träd, alla trodde att bollen hade ramlat ned. Man sökte i 5 minuter enligt Frolla, (vissa ville göra gällande att det var längre tid, mycket längre tid, pliktslag, pliktslag) när bollen helt plötsligt droppade ned. Sedan ville Krille E berätta om ett 17:e hål ( vilken bana hann jag inte uppfatta) då han kallt slog ut i buschen och sedan kunde konstatera att bollen låg mitt på fairway, snacka om rutin , sekreterarens kommentar. Frolla kontrade med att fråga om det inte var knepigt med det läget , mitt på fairway alltså, eftersom Krille E inte kunde ha så stor erfarenhet av det läget. Sedan följde en skur av anekdoter på temat sneda slag såsom "kommer Ni ihåg Asorerna –91 då slog en så snett så att bollen måste ha hamnat på Grönland…..

Helt plötsligt kom finalen för 2001 matchspel upp på tapeten. Där konstaterade Lars att Frolla tog en säker seger gentemot Daniel. Bucklan lämnades över av Daniel, år 2000 segrare. Frolla konstaterade att ingen platta fanns under bucklan. Daniel lovade betala ifall vi fixade en, platta alltså. Ola menade att varför hade hans namn inte ristats in plaketterna som fanns under bucklan. Lars-Erik kände sig också förfördelad, varför vet jag inte. Sammanfattningsvis fick jag inte klart för mig hur man hade tänkt lösa det där med inristningarna, kanske en punkt för nästa årsmöte.

Pär frågade om det inte var dags att köra i gång innebandyn igen, men fick dåligt gensvar. Krille E menade "att inte spela innebandy var en seger för idrotten".

Lars fick beröm för hemsidan. Sökvägen är dock ett h-vete att komma ihåg enligt undertecknad. Önskemål om active counter framfördes. Ifall Lars tog till sig det sista är dock höljt i dunkel.

§ 2 Aktiviteter 2002

§2.1 Eagel Cup

Per-Åke och Gösta ställde upp frivilligt, Lysande!! Röster höjdes för att lägga den i slutet av augusti, ett bra val tycker undertecknad. Lars-Erik ville hellre att den skulle läggas i september,"lägg tävlingen under brunsten då är alla på G". Efter en tveksam omröstning, en annan hade ju ingen chans med att argumentera för augusti p g a allt skrivande, beslutades att den skulle gå av stapeln i slutet av september.

§2.2 Veckospel

Daniel började med att klaga över att starttiden var helt fel. Är det inte viktigast att alla får en chans att delta i stället för att hinna med 18 hål argumenterade han.

Vi beslutade därför att starttiden skulle vara någon gång mellan 17 – 18.00 för att så många som möjligt skulle få chansen att delta. Deadline för anmälan skulle vara dagen före. Om man anmälde sig senare skulle man bara få delta i mån av plats. Spelformen skulle vara köpenhamnare och dag blev onsdag eftersom det var mindre tryck på banan enligt Frolla.

§2.3 Matchcup

Lars tyckte att cupen fungerat bra. 16 deltagare kompletterat med en reservlista. Anmälan till 2002 års spel skulle ske via nätet under april månad. Start i början av juni. Ansvarig Lars den enväldige. Röster höjdes om att det varit strul med fördröjningar p g a att spelarna inte höll tiderna när matcherna skulle vara färdigspelade. Per-Åke tyckte att första omgången var värst….

Beslutades att Lars enväldigt skulle få besluta om att den som stod som första namn i bollen skulle gå vidare om man inte hade genomfört matchspelet i tid. Tävlingsledaren hotade med att han skulle avgå vid diskussioner om tolkning av reglerna.

§2.4 Sommarens strandhugg

Lars-Erik sög åt sig av berömmet om hur bra han skött förra årets strandhugg. Det var han värd trots att han hade ätit upp halva min pizza. Krille E kunde inte låta bli och berätta om sitt sensationella ?? utslag på ettan i puttom då han efter en trädträff nästan lyckades ta död på en av spelarna på driving ranchen. (Tror Ni att vi är välkomna dit i år??, sekreterarens anmärkning.) Efter ett allmänt gapflabb kunde vi dock besluta oss för att det var upp till var och en att fixa en blänkare på nätet med en inbjudan.

§2.5 Midsommargolfen

Det är klart att vi skall midsommargolf som en stående aktivitet, åtminstone uppfattade jag det så. Krille E lovade fixa en barnkrubba "så att kan jag också vara med". Fixa bara ett kilo godis på sega råttan så är det ordnat tyckte Billy. Krille E föreslog att man skulle införa startförbud för damer. Du kan ju alltid börja med att berätta det hemma replikterade Frolla. Daniel- "vad du pratar konstigt" med syftning på Rolfs vackra tungomål.

Vi beslutade dock att inbjudan skulle ut på linan på nätet och ifall någon var hungrig så skulle inmundigandet ske före start. Vi beslutade vidare alla skulle få vara med och att vi även skulle få bjuda in vänner och bekanta. Ansvariga för aktiviteten blev Pelle och Lars-Erik.

§2.6 Övriga aktiviteter

Frolla tog ordet och delade med sig en riktigt rökare på vägen fram till blädderblocket. Den gick inte av för hackor.

Volvo Cup – hoppsan, där blev man vald igen, denna gång som tävlingsledare. Är det straffet för att man har åsikter? Mats vänta bara, din tur kommer, sekreterarens tankar. Start i mitten av juni. Totalt intjänade timmar och behov av personal har undertecknad inte klart för sig i skrivande stund. Förhoppningsvis kan vi beta av ett 50-tal timmar på vårt uppdrag.

Golffestival – tidpunkt 16 – 19 juli, Ruffklubben står ansvarig för en dag. Billy utsågs till ansvarig. Totalt behövs 10 – 12 personer engagerade. Dessa skall arbeta 4 timmar vilket bör göra att vi fixar 40 – 50 timmar ytterligare på vårt uppdrag.

Sedan var det där med förra årets arbetsskuld plus ränta. Vilka projekt och personer som blir aktuella återkommer Frolla och Per-Åke till vid ett senare tillfälle. Hemligt värre alltså.

Utbyte med andra – vem behöver det, med tanke på alla aktiviteter som vi redan beslutat oss för, sekreterarens kommentar. Röa har sitt gäng i Ö-sund som är såååå sugna på att möta oss. Vem skulle inte vara det…. Beslutades om ett möte skulle ske efter semestrarna. Ö-vik och Sollefteå valdes bort. Det är självklart, vad har dom för drag där kan man ju fråga sig. Vi beslöt oss förslå en tvekamp i Sundsvall och då skulle inga blekfisar få delta, allt enligt en gammal guru vid namn Grenbäck.

Ruffkläder – Daniel fick i uppdrag att ta fram en ny kollektion av kläder. Önskemål om paraplyer med tanke på Tourresan till Irland. Den nya och tidigare kollektioner skulle finnas på nätet så att vi nybörjare också kunde få en proper klädsel när vi var ute på banan.

Simulator – nej, det har inte detsamma som simulera! Daniel hade en fordran på golfhallen som han var villig att låta ruffklubbens medlemmar ta del av. Beslutades att Billy skulle utses som ansvarig för ett matchspel på hallen under våren. Inbjudan kommer på nätet. De som är intresserade att närvara får betala 100 kr per gång och degen går direkt in i Ruffklubbens kassa. Man tackar, man tackar.

Innebandy Det finns bara en Johan Björk allt enligt Krille E. Jag kunde konstatera att Ola är en ny innebandyälskare, du är inte ensam Pär! Pär ville dock lägga ut en tråd på nätet trots Krille E:s ihärdiga motstånd. Handuppräckning skallade någon. Oklart om det blev något stöd för denna aktivitet, kanske sekreteraren och ordföranden hunnit blivit trötta.

§3 Ruffklubbens webb

Det blev diskussion om problemet med att editera. Vad f-n betyder är det något liknande som meditera? ICQ kom på tal. Vi tog upp en spontan applåd för webben. Beslut???

§4 Årets golfare 2001

Eftersom Röa som skulle utse årets golfare lyste med sin frånvaro ( vilket undertecknad saknade mest) beslutades att vi skulle återkomma senare i frågan. När är dock oklart. Bollen bör dock ligga hos Röa som straff för han inte behagade dyka upp på mötet, sekreterarens förslag.

§5 Vad händer på UGK 2002

Frolla gick igenom alla förändringar som var på G på vår bana. Det såg mycket intressant ut och skulle jag redovisa allt, skulle det lite väl långt protokoll. Jag tycker att räcker som det är. Frolla ville dock flagga för problem i augusti ifall banan inte skulle växa till sig som planerat. Innan ev. problem dök upp ville han dock än en gång flagga för golffestivalen där fina respriser var att vänta. Dessutom skulle de fixa två shot gun starter dels för deltagarna och dels för de som inte ville/fick vara med i tävlingarna. Hördes fiffigt, hoppas att det uppskattas också. Sedan backade Frolla bandet och kom in på en klubbfest den 20 april som han ville att vi också skulle vika för. Festen skulle hållas på äpplet detta för att vi dansgöstar, jag räknar mig dit, skulle få vårt lystmäte. Naturligtvis kunde vi räkna in några smarta kommentarer med tanke på att vår nye ordförande hade legat bakom förslaget, typ "sjölund kan väl lotta ut ett pris som medresenär till Stockholm"och "det måste väl vara möjligt att fixa familjerabatt via Sjölund på flyget". Fyndigt killar, fyndigt.

§6 Ruffklubben på tour

Lars bekräftade för oss deltagare till Irland och för övriga som var intresserade, vilka dom var, att planeringen stort sett gick enligt planerna. Lite nya tider för flyget men i övrigt var det lugnt. Som av en anledning kom vi in på nästa års resa. Italien med Toscana, Tjeckien, Asorerna, Polen, Danmark och en veckoslutsresa till Skåne kom upp som förslag. Syns bli lätt att komma överens… Vi var dock ense om att Lars var gjuten som reseledare.

§7 Nästa årsmöte

Förslag kom upp att fråga Charlie. Sedan ville någon byta ut P-O Nilsson??, innan vi beslöt oss för att välja samma helg som i år.

§8 Övriga frågor – sista punkten jaaaaa!!

Fester – inbjudan med frankerat kuvert för att säkert få svar, möjlighet att även golfänkorna skulle få delta, tidpunkt – någon gång under våren. Per-Åke utsågs som ubersturmbanfuhrer och han fick Krille E och Mats som beväringar.

Finland? – så kom undertecknad på att förslå Finland som ett resmål för ett strandhugg. Förslaget kom till för att kunna fylla ut protokollet, för det är väl lite i kortaste laget , eller hur.

Eagle Cup – förslag att vi skulle hålla till i Umeå Arena för efterfesten, där kunde vi basta och sedan varför det ju närmare till lokalerna för övriga aktiviteter.

Avslutning

Lars avslutade mötet med en förhoppning att 2002 skulle falla lika väl ut som 2001. Sedan gick undertecknad på toaletten för att slå en drill, en minut tog det max. När jag kom tillbaka till samlingslokalen var allt bortstädat inklusive mitt protokoll på 18 sidor. Efter att ha vänt upp och ner på sopsäckarna kom Lars-Erik på att han slängt ned några papper i Lars väska och bland dessa papper fann vi protokollsanteckningarna. Puuuhhh!

Vid pennan och maskinen

Crille J