Årsmöte Ruffklubben 2017

Årsmöte för Ruffklubben 2017-01-21

 

De sportiga inledde årsmötet redan klockan 13 med att spela Curling. Efter en stenhård kamp stod till slut ena laget som lite mer segrande än det andra laget. Efter detta samlades vi till sedvanligt umgänge på Umestan. Bastu, trav, fotboll och mingel avhandlades med van och stadig hand. Några bilder från den senaste Touren lyste upp i vintermörkret. Till slut kom pizzorna från 57:an (Norrlandsgatan) och efter kaffe & kaka kunde förhandlingarna inledas på ofastande mage.

 

Närvarande: Lars, Christer, Gösta, Hans-Ola, Hans, Ronald, Magnus, LEP, Mikael och Pär

 

§0. Mötets öppnande

20:28 knackade äntligen ordförande Lars i bordet för att få igång årsmötet. ”Schwoosh!” eftersom dagordningen tydligen låg ute på webben. Ronald drog en analogi med ”nyheter i appen” under en TV-sändning och föreslog att nästa årsmöte skulle förläggas helt till webben. Då passade LEP på att gå hem.

Hans ville med stor emfas att vi skulle försöka slå nytt världsrekord i ”snabbt årsmöte”. Varför han vill det, och på vilket sätt han själv tänkte bidra är fortfarande höljt i dunkel.

På vaga grunder, men helt enligt gällande praxis, valdes Lars till mötesordförande och Pär till mötessekreterare.

 

§1. Verksamhetsberättelse 2016

·         Årsmötet genomfördes 23/1, kanske för att fira Hans födelsedag.

·         Touren spelades i Singapore och Malaysia. Herr Reiseleiter Mats hade som vanligt skött både planering och ekonomi exemplariskt (det finns ungefär 2000 kronor kvar vilka returneras tillbaka in i resepotten). Huvudtävlingen vanns till slut av Magnus, som firade detta med att betala extra snus-skatt i den Malaysiska tullen.

·         Veckospelet inleddes 2/6 och det var god uppslutning ända fram till sista rundan 29/9. Undantaget kanske den gången då Pär var ensam, men en inställd spelning lär ju också vara en spelning. Till slut stod Mats som solklar segrare före de nästan oskiljaktiga bröderna Nylander. Ronald förklarade sin solklara fjärdeplats med att han ”förlorade några onödiga matcher” och ”att det viktigaste är ju ändå att delta”.

·         Finalen för 2015 spelades måndag 20/6. De 4400 som fanns i potten fördelades måttlig broderligt mellan Mikael (2200), Ronald (1600) och Mats (600).

·         Inget direkt strandhugg genomfördes detta år.

·         Grillkväll hos Gösta efter torsdagsgolfandet.

·         Ingen match-cup i år. Lars var sammankallande och skäms. Billy är i landsflykt.

·         Eagle Cup spelades 1/10. Något skralt deltagande efter det att datumet flyttats flera gånger (datum bör fastställas vid midsommar, och sedan hållas). Segrade gjorde i alla  fall Ronald med sex odiskutabla slags marginal. Närmast flaggan var LEP (3,04 m) och mätbart längst slog M.Isaksson (216 m) som också vann Open-klassen. Lars påpekade att han minsann vann Elefanten.

 

§2. Aktiviteter 2017

1.      Eagle Cup spelas preliminärt 16/9 under ledning av Gösta. Plats för banketten kanske ska varieras, och Hans tipsade om Curlinghallen. Elefant-priset diskuterades och det fanns viss enighet om att det inte ska framhävas, då det inte har något större attraktionskraft (utom hos vissa).

2.      Veckospelet genomförs som vanligt under ledning av Mikael (tidsbokning och uppföljning). Hans funderar på värdegrunden. Tillgången på ljus bör styra de exakta tiderna för spel, om inte annat för att passa kranföraren. Hans tycker att det går lite för snabbt framåt nu i diskussionen. Här följde en lång diskussion om ”årets golfare” som enligt många borde knyta an mer till spelet över hela säsongen (deltagande i veckospelet) och till vad man åstadkommit för Ruffklubben. Hans undrar vad en ”seger” egentligen är, och hävdar att tavlan borde vara resultatbaserad. Ronald ger ordet till Mikael som hävdar att en ”Claret Jug” är ett värdigt pris för seger i veckospelet.

3.      Match Cup ska det bli och det är återigen Lars som är ansvarig. Spelschema ska fastställas senast i juni.

4.      Strandhugg vore lämpligt detta mellanår. Hans är sugen på spel i och kring Örnsköldsvik. Gösta vill åter åka tåg till Veckefjärden. Ronald och Magnus tipsar om spel i Robertsfors med avslutning i närheten av Sävar.

5.      Veckospelsfinal spelas 20-21/6 (tisdag-onsdag). Denna gång måste vi vara tydliga med att vi släpper igenom all som kommer, så att det inte blir något tjafs.

6.      Övriga aktiviteter? Det är fritt fram att hitta på bra saker som vår-tour eller grillkvällar. Kanske en ”utmaning” till något annat gäng?

 

§3. Organisation och information

Det torde fungera som vanligt med Hemsida och Facebook-sida. Debatten om hur många medlemmar vi egentligen har blossade upp igen.

 

§4. Årets golfare 2016

Mikael redogjorde för sin bedömning och hävdar att han har tagit hänsyn till det mesta. Trots tveksamheter kring att uppmuntra en Judas utsåg han Ronald till ”årets golfare”.
Motiveringen lyder ”för årets mest positiva comeback och främjandet av konjakskulturen”.

 

§5. Golfåret 2017

Thomas Nilsson lämnar GK, så all träning och shopen ska skötas av GK. Trump kommer att sprida osanningar från USA. Mikael undrar om Hans kan hålla tyst, och när det kommer ett ”ja” tillbaka hörs ett stilla ”lycka till” från lokalen. Hans-Ola hävdar att detta senast hände 1988, då det just hade blivit högertrafik. I övrigt hänvisas till resten av protokollet.

 

§6. Ruffklubben på Tour

Mats föreslog en resa till Skåne och/eller Danmark. Ronald föreslog en bilresa till Uppsala eftersom det är så många 60-åreingar på gång. Gösta hävdar att udda år passar bra för udda resor och ser framför sig en lång-weekend på Öland. Inget bestämdes, men om någon sätter ihop ett paket så finns det ju något att ta ställning till.

 

§7. Nästa årsmöte

Datum fastslogs till 20/1-2018 (lördag) med Gösta som organisatör.

 

§8. Övriga frågor

 

Mikael undrar återigen vilka medlemmar vi har egentligen. Det verkar finnas en tydlig kärna, några som definitivt är med och några som är med på gamla meriter. Men det finns några som bara dyker upp på de ”kul” sakerna. Är det inte dags att rensa upp i matrikeln och försöka definiera en gräns. Gösta tycker det är viktigt med en stor kärna och få ”tveksamma”.

 

Klockan 21:59 avslutade Lars den formella delen av årsmötet.

 

Resterande text handlar inte om ett beslutsmässigt möte och ska ses som en vag förnimmelse av vad som egentligen skedde.

 

Inför Touren 2018: Lars och Mats har några frön till ”någonting” som delges senare. Mikael undrar vad som har hänt med demokratin och ifall årsmötet är avslutat. Hans vill åka till Sicilien. Hans-Ola undrar om det finns någon plan för hur tomma platser ska hanteras, och om man ska sikta på jämna bollar. Ta bara in bra ”prospekt” som utfyllnad, inte bara ”kompisar”. Enligt Gösta har alla kompisar som vill spela golf.

 

Har vi ett behov av tillökning? Vi ser inget behov av att aktivt söka fler medlemmar, men ska vara öppna för bra kandidater. Hur länge är man junior eller prospekt? Hans-Ola ser medlemskapet i Ruffklubben som en ära, men ingen skyldighet. Mikael vill ha en städning i adresslistan, vilket också Lars tar på sig att se över. Ronald gillar alla!

 

Elefant-priset till Eagle Cup dök upp på tapeten igen. Den kvarvarande församlingen beslutade att priset ska bort. Alternativt att det alltid delas ut till Lars eller Gösta. Här började Gösta häftigt argumentera för att ta bort elefanten, men krävde samtidigt att den skulle vara kvar. Lars bestämmer att det inte blir någon omröstning i frågan.

 

Hans vill ta ett gruppkort. Han fick äntligen sin vilja igenom.

 

Ungefär 21:54 slutade sekreteraren att föra anteckningar.