Protokoll fört vid Ruffklubbens Årsmöte 2003-01-18

Den 18:e Januari år 2003 begavs sig ett antal gladlynta golfare till byggnaden "Margots Tuttar" som är beläget på Sandahöjd i Umeå. Nu skulle det badas bastu, spelas på V75 och dras hem storkovan, ätas god mat och som avslutning skulle oxå årsmötet för Ruffklubben gå av stapeln.

Redan uppstarten på V75-omgången var en osannolik upplevelse för här slogs nog något av ett rekord. Det enda som någon möjligtvis kan skylla på är att hästar inte läser V75-program eller annan travpress. Emellertid inträffade det fantastiska att efter två bombsäkra lopp dvs lopp 1 och lopp 2 med massor av kryss dvs hästar hade vi noll rätt.

Det var precis som att spela golf. Vad hände? Var är bollen? Måste jag plikta nu?

Men golfare är en positiv(för det mesta) art av Homo Sapiens och snabbt lades kursen om på mer bastubad, fotboll på TV, en och annan öl till och några timmar senare var det dags att snygga till kroppen genom att dölja den med kläder.

Dock måste det nämnas att det fanns mötesdeltagare som drog hem ett större antal femmor. Detta för att snygga till det hela lite grand.

Nu blev det tillslut dags för mat och sällskapet angrep ett väldukat bord med paj, kyckling, sallad, bröd och annat smått och gott med väldig beslutsamhet. Festkommittén ska ha en stor eloge för detta. Under småtrevligt pladder intogs måltiden tillsammans med öl och vin. Eftersom allting var så himla trevligt och att Ankan verkade ha fastnat med foten i duschen så blev det hela lite försenat men tillslut kunde Ruffklubbens allt i allo Lars Ahlberg starta upp årsmötet.

Närvarande vid mötet var följande:

Hans-Ola Adamsson, Lars Ahlberg, Pär Anserud, Gösta Burström, Krister Edlund, Per-Åke Eriksson, Arne Ericsson, Ronald Hansson, Daniel Hedqvist, Billy Holmberg, Stig Karlsson, Christer Johansson, Charlie Lundmark, Mats Lundqvist, Hans Nylander, Mikael Nylander, Lars-Erik Persson, Rolf Rydström och Christer Åström.

Till kvällens toastmaster dvs ordförande valdes Christer Åström och undertecknad fick ta sig an en utmaning som kallas sekreterare.

Mötet inleddes med att en nystartad duo bestående av Stig Karlsson spelandes gitarr och Christer Johansson framförde den vackra visan "Wild Rover" som förde minnet tillbaka till sommarens Ruff-tour på Irland. Intet öga var torrt och succén var fullständig och det ropades både på Bert Karlsson och Fame Factory. Jag vet inte hur det gick med Fame Factory men ryktet säger att dom blev utslagna i kvalet.

Och nu startade ordförande mötet med punkt ett på agendan.

§ 1. Årsberättelse 2002

Lars Ahlberg började med att uttrycka sin uppskattning över det stora antalet mötesdeltagare och övergick därefter till att berömma det utmärkta protokollet från fg årsmöte.

Raskt gick han vidare med att i målande ordalag berätta om årets höjdpunkt Ruff-touren som gick av stapeln på Irland. Här kan man säga att flera mötesdeltagare deltog i att beskriva denna fantastiska upplevelse samtidigt. Det hade varit spel under diverse väderförhållande bla storm (i stort sett) som tydligen inneburit att flera spelare blivit skyldig en massa dryck.

Samtidigt for minnet iväg bakåt i tiden för en del rutinerade Ruffare som konstaterade att det var bättre förr.

Vid hemkomsten väntade hårt arbete i form av nedmontering av den fina golfhallens utrustning.

Veckospelets förläggning till söndagar föll mycket väl ut med stort deltagande.

Volvo Cup innebar en stor arbetsinsats av Ruffklubben som hade ansvaret för hela tävlingen.

Midsommargolfen anordnades med en gästartist i form av Kicki Lindh.

Ett strandhugg anordnades av Charlie Lundmark och spelades på Puttoms fina anläggning.

En av dagarna i Golffestivalen stod Ruffklubben som tävlingsledare. Ansvaret för detta hade Billy Holmberg, Micke Nylander och Lars-Erik Persson. En gemensam synpunkt var att det behövs fler funktionärer från Ruffklubben vid nästa festival.

Matchcupen vanns av Pär Anserud som genom ett briljant spel tog hem segern.

Eagle-Cup anordnades på ett strålande sätt av Per-Åke Eriksson och Gösta Burström. Årets vinnare blev Christer Åström på utmärkta 103 slag netto.

Tävlingen avgjordes under sämsta tänkbara förhållande dvs regn och rusk.

Det slutliga finalspelet snöade inne och kommer att avgöras 2003.

 

§ 2 Aktiviteter 2003

 

§ 2.1 Eagle Cup

Efter succén som arrangör 2002 tar duon Gösta och Per-Åke ansvaret för ett år till.

Här utbröt en ganska livlig debatt om tidpunkten för tävlingen. Det framlades förslag på Augusti för att kunna spela i bättre väder. Ett mycket tungt argument som framfördes mot detta var tradition och att det alltid spelats sent på säsongen och att det inte var någon tävling för mjukisar.

Efter en hel del bök och stök beslutades att det blir som det brukar dvs Eagle Cup kommer att gå av stapeln under 2003-09.

En Brask-lapp infogades dock. Tävlingen ska inte spelas samma helg som Volvo har helgöppet.

§ 2.2 Veckospel

Söndagar kl 17.00 fungerade utmärkt som speldag under 2002. Enda problemet som fanns var att bollränna gäller från 16.00 på söndagar.

Detta var startskottet för en livlig debatt som innehöll det mesta från jordens rotation runt solen, mörkrets inbrott och hur tidigt eller sent Ruffklubben kan ha förbokade tider.

Beslut togs på att Ruffklubben ska ha tre förbokade tider med start 15.30.

Fredag är senaste dagen för att anmäla sitt deltagande i söndagsspelet.

Här fortsatte diskussionen om solen och mörkret och till slut fick ansvariga Lars Ahlberg och Lars-Erik Persson förtroendet att på egen hand ta beslut om ev. justering av startiden.

 

§ 2.3 Matchcup

Prisutdelning utfördes av föregående års vinnare Hans Nylander.

Vinnaren år 2002 Pär Anserud som under glada tillrop från mötesdeltagarna tog emot en fiktiv pokal för sin seger eftersom den ordinarie pokalen fått förhinder.

På stående fot i samband med segertalet tog Pär på sig ansvaret för att införskaffa en ny pokal.

Hans-Ola Adamsson kom med ett radikalt förslag som genast bifölls av mötet.

Förslaget var följande:

Samtliga Ruff-klubbsmedlemmar ska lottas in i match-cupen och ansvarig för detta är som vanligt Lars Ahlberg.

 

§ 2.4 Sommarens Strandhugg

Charlie Lundmark och Billy Holmberg tar ansvaret för ett strandhugg på Foppas bana i Ö-vik.

Andra mer spontana strandhugg ska annonseras på Webben som vanligt.

§ 2.5 Midsommargolf

Årets arrangörer blev Hans-Ola, Lars-Erik och Pär.

 

§ 2.6 Veckospelsfinal 2002

Eftersom finalen snöade inne så kommer den att avgöras med nattgolf mellan 1-20 Juni. Upplägget blir middag hos Jerker och därefter en multiboll med samtliga deltagare.

 

§ 3 Ruffklubbens Web

Lars Ahlberg fick applåder för det arbete han utför och samtliga närvarande tyckte att webben fungerar bra. Lars berättade att han arbetar på att få fram en modernare lösning.

Webben diskuterades livligt och flera ledarmöter tyckte att Lars borde få ersättning för de utlägg som han har.

Beslut i frågan:

Historiken ska tas bort och Lars ska ha ersättning för de kostnader han har.

 

§ 4 Årets Golfare 2002

Sist det begav sig var år 2000 då RÖA utsågs till Årets Golfare. Eftersom ingen utsågs 2001 var det då RÖA som skulle utse Årets Golfare 2002.

Här kan det sägas att både vandringspriset (en tavla) och RÖA var en aning oförberedda. RÖA framförde en välformulerad förklaring om hur, vad, inte och när.

Hela frågan förklarades som Out of Bounds och att RÖA ska utse vinnaren till årets Golfare 2002 vid Midsommargolfen.

 

§ 5 Vad händer på UGK 2003-01-30

Banans utbyggnad fortsätter som planerat.

Golfens dag kommer att få nytt upplägg.

Volvo Cup kommer att spelas med två shotgun-starter 08.00 och 14.00.

Golffestivalen kommer givetvis igen efter förra årets succé.

RM 35-44 blir ett väldigt viktigt arrangemang för klubben.

Ruffklubben kommer att medverka som funktionärer i

Volvo Cup

Golffestivalen 1 dag

RM

 

§ 6 Ruffklubben på Tour

Även detta år kommer Ruffklubbens medlemmar att tillsammans bege sig ut i världen för att utforska nya banor.

§ 6.1 VårTour 2003

Christer Johansson och Mats Lundkvist hade tagit fram förslag på resmål för Vår-touren. Tänkt datum är helgen i anslutning till 1:a Maj.

Följande fanns att välja på:

Här kan man säga att "Polsk Riksdag" skapades av mötesdeltagare som tillsammans samtidigt diskuterade vad som gällde, för och emot med mera.

Något beslut fattades inte men på Klotterplanket verkar det som att det är ett gäng som tänkt sig till Västerås.

 

§ 6.2 RuffTouren 2004

Det blir värre framåt natten är det någon som har sagt. Man kan fundera på om det är detta mötet som avses. Men skam den som ger sig och med okuvligt mod styrde kvällens ordförande mötet framåt.

När det gällde RuffTouren så fanns det lindrigt sagt ganska många viljor och alternativ. Christer Johansson och Lars Ahlberg hade tagit fram några alternativ.

Nominerade resmål blev:

Den "Polska Riksdagen" blev om möjligt än mer omfattande när det gällde valet av resmål. Att återge en bild av detta i form av ett protokoll skulle mest troligt bli en tjockare pocket så därför sammanfattas det hela till "livlig diskussion".

Beslut i frågan måste tas hösten 2003.

RÖA ställde frågan "Vilka får delta i Touren?". Frågan blev startskotten för ett mycket livligt och hett idéutbyte . Faktum är att ett tag var RuffTouren 2004 fulltecknad eftersom en anmälningslista dök upp på "Whiteboarden" och snabbt fylldes med namn.

Efter en riktig långbänk konstaterades att listan på Whiteboarden inte gällde utan att det skulle vara som förut. Dvs först in med pengar på kontot är med på resan.

Inofficiell Tourkommitté är Lars, Ahlberg, Stig Karlsson och Christer Johansson.

 

§ 7 Nästa Årsmöte

Kommer att gå av stapeln sista lördagen i Januari 2004.

 

§ 8 Övriga Frågor

I detta läget av årsmötet hade Blykepsen lagt sig över en del av mötesdeltagarna.

Men följande frågeställningar ställdes.

Sponsring:

Ska Ruffklubben sponsra Emma? Beslut: Nej

Medlemsavgift:

Ska Ruffklubben införa en medlemsavgift? Beslut: Nej

Mötet avslutades och kvällens toastmaster tackades med en applåd.

Vid härdsmältan

Rolf Rydström